SONNY BOY MAGNUSSON

Electric Blues & Boogie

 

Sonny Boy Magnusson on suomalaisen juurimusiikin elävä legenda. Kuultuaan Elvistä, Gene Vincentiä, Little Richardia ja Eddie Cochrania hän alkoi laulamaan ja soittamaan kitaralla rock 'n' rollia. Saatuaan Amerikan tädiltään myöhemmin alkuperäisiä blueslevyjä, joita ei ollut tuohon aikaan helppoa täältä hankkia, hän innostui karkean alkuvoimaisista esityksistä ja opetteli soittamaan huuliharppua sähköisellä Chicagon tyylillä ensimmäisenä Suomessa.

John Mayallin, Fleetwood Macin ja Eric Claptonin myötä brittiläinen bluesbuumi saavutti myös Suomen 1960-luvun puolivälissä. Bluesista kiinnostuneita soittajia alkoi löytyä niin, että 1966 oli mahdollista perustaa ensimmäinen pelkästään bluesiin keskittynyt yhtye Harp, jossa vaikutti myös kitaristilegenda Albert Järvinen. Sonny Boy liittyi Hojas Blues Bandiin 1969, mutta yhteistyö Järvisen kanssa jatkui eri yhteyksissä 90-luvulle asti.

Sonny Boy Magnusson on esiintynyt lukemattomilla klubikeikoilla, konserteissa ja festivaaleilla Suomessa ja Euroopassa. Hän on soittanut monien suomalaisten huippumuusikoiden kanssa ja vieraillut myös useilla levyillä. Pitkän kokemuksen ja monipuolisten musiikillisten vaikutteiden tuloksena on nykyaikana harvinainen tunnistettava ja omintakeinen soittotyyli ja saundi, josta on muiden kopioiminen ja jäljittely kaukana. Sonny Boy Magnusson esittää hyväntuulisen vauhdikasta ja svengaavaa boogiebluesia, joka saa rytmijalat vipattamaan.  Ainoa aito ja alkuperäinen Äijä!

Musiikkinäytteet CD-levyltä "Uptown Boogie"

Juliste A2     Juliste A3     Juliste A4     Lavakartta