JIMMIE LAWSON

Blues

 
TILAA CD

Eddie Boydin jälkeen Suomessa ei ole työskennellyt yhtä merkittävää afroamerikkalaista bluesmuusikkoa kuin Jimmie Lawson.

Jimmie Lawson perusti ensimmäisen bluesbändinsä yli 50-vuotta sitten Los Angelesissa, mutta vasta nyt hän julkaiseen debyyttialbuminsa The Real Deal.

The Real Deal ei mahdu tiukkaan blueslokeroon. Itse asiassa vain yksi kappale (Mr. President) on puhdas 12-tahdin blues. Levyllä sekoittuvatkin luontevasti monet amerikkalaiset perinnemusiikin juuret, kuten jazz, country, folk ja gospel.

Vaikka sävellyksissä kuuluu vuosikymmenten perimä ovat laulujen aiheet tiukasti tässä ajassa. Niissä liikutaan Yhdysvaltojen viimeaikaisista tapahtumista (United States, Mr. President) Suomen kesän ylistykseen (Finland). Perhearvoja (Family Man, Carolina) ja hengenravintoa unohtamatta (God’s Righteousness, This May Be The Last Time). Bo Diddley on luonnollisesti kunnianosoitus kesällä edesmenneelle rock and rollin jättiläiselle.

Jimmie Lawson on tuhansien kilometrien ja keikkojen nöyrä työmyyrä. Suomen lisäksi hänet tunnetaan myös Norjassa, Saksassa ja Virossa.

 

 

Musiikkinäytteet:       http://www.myspace.com/jimmielawson

“Kokonaisuutena Lawsonin debyyttisoolo on tyylikkään pienimuotoista country-bluesia parhaimmillaan. The Real Dealillä maamme sinisävytteisen kentän ykkösmuusikot luovat vahvan pohjan, joka yhdistettynä Lawsonin karismaattiseen tulkintaan luo täydellisen kokonaisuuden. Lawsonin debyytillä yhdistyy maamme tämän hetkisen bluesosaamisen korkea ammattitaito sekä solistin puolivuosisatainen rikas ja vahva perintö.”

Auvo Laaksonen, Jazzrytmit

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Lawson+Jimmie

http://imgonnaroll.wordpress.com/tag/jimmie-lawson/